Sortides especials

En aquesta pàgina trobarem les sortides especials que anirem programant al llarg de la temporada. Per ser especials tindran un tractament diferent i haurem de coordinar-ho d'altra manera. Ja ho anirem veient a mida que anem fent les rutes i excursions. 

Excursió al Pedraforca.


Hola,
Els darrers dies hem anant comentant la possibilitat de fer una sortida especial : EL PEDRAFORCA.

Ja tenim un dia fixat al calendari, serà el 20 d’abril d’enguany.


El Pedraforca és una emblemàtica muntanya de Catalunya, situada entre els termes municipals de Saldes i Gósol, al Berguedà. 

Té una forma molt peculiar, formada per dues carenes paral·leles (els pollegons) unides per un coll (l'Enforcadura). El Pollegó Superior té una altitud de 2.506,4 metres (amb un cim secundari, el Calderer de 2.496,7 metres) i el Pollegó Inferior de 2444,8 m. L'Enforcadura se situa a 2.356,2 m i té una tartera a cada banda.

 La singularitat de la seva forma, junt amb el fet que el massís no forma part d'una serralada pròpiament dita han convertit la muntanya en una de les més famoses del territori català. 

El massís de Pedraforca està declarat paratge natural d'interès nacional, i l'entorn forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El cim del Pollegó Superior està inclòs al Repte dels 100 cims de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. 

Els pobles del voltant són Gósol (a l'oest) i Saldes (a l'est); el Pedraforca fa de límit entre els seus dos termes i també, per tant, entre la província de Barcelona i la de Lleida malgrat que ambdues poblacions es trobin a la comarca del Berguedà.


Es tracta d’una sortida especial, per això hem considerat que seria molt millor fer-la acompanyats d’un guia especialitzat. Les despeses son de 39 € per persona.  (Les despeses del guia aniran a càrrec del CEM).


Per poder fer aquesta sortida és imprescindible ser soci del Club i estar federat. 

Molt important!! :  El grup de caminaires per aquesta sortida no podrà excedir de 16 persones. 

Cal confirmació de la vostra assistència lo abans possible per coordinar els cotxes particulars.


Per fer aquesta sortida cal tenir en compte:

1) Sortida 6,00  h. desde l'Espai Ter : https://maps.app.goo.gl/vGL3sWZm7K52r7ko8
2) Sortida 8,30 h. desde Gósol:  https://maps.app.goo.gl/PS18voTpWHBScrbq6


El track de la ruta que farem:  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/gosol-pedraforca-gosol-26309080?utm_medium=app&utm_campaign=share&utm_source=1264116

Index IBP : 129  (Difícil)


Descripció de la ruta:

Pedraforca desde Gósol, sortint i arribant a l'aparcament municipal. Molt bonica i exigent ruta per assolir el cim de Pollegó Superior, sens dubte més assequible que per la banda de Saldes (refugi Lluís Estasen), però que ningú pensi que és un passeig, és pràcticament el mateix desnivell positiu i la tartera és també interminable (sobretot baixant, doncs rellisca constantment i s'escalfen molt els frens) igual que el bosc a partir de Gósol, l'ascensió per la Serra de la Tossa es fa respectar fins arribar a la carena, la diferència està sobretot en les grimpades que són menys aèries i menys verticals, cosa que no exclou l'esforç d'ascendir.
Pedraforca, per a qui vulgui assolir el seu cim, és un gran repte d'esforç es pugi per on es pugi, per aquesta raó no recomanem  fer-lo sense preparació.
L'hem qualificat de difícil més que res per tot el descens, llarga des-grimpada i tartera molt relliscosa. El temps ha estat d'unes 7 h tot plegat entre pujar i baixar (molt tranquil·lament), i la resta aturades de descans, esmorzar i fotos.


Cal portar l’esmorzar i dinar de carmanyola. 

Duració de la sortida: Tot el dia (previsió arribada a Torroella cap a les 19 h)


IMPORTANT: Consulteu les previsions dels temps:


Salut i cames!! 


                                                             ---------------------OOOOOOOOOO--------------------------

II TRAVESSA VALLTER - NÚRIA - VALLTER 


També volem repetir la travessa Vallter - Núria - Vallter  (dies 14 i 15 de setembre). 😉

Dia 14 :  Anada Vallter - Núria  (index IBP 123)

Dormir en el refugi Pic d'Aliga 

Dia 15 : Tornada Núria -Vallter  (index IBP 122)

(Caldrà reservar les habitacions. Recordeu que ho podrem fer a través del CEM i tindrem descompte especial). 

Ja sabem la data máxima: tenim fins el dia 1/06 per apuntar-nos i reservar les habitacions.  Així que ja començarem a fer una llista de participants. En breu rebreu tota l'informació oficial (mail i whatsap)

Salut i cames!!